Antallet af adoptioner styrtdykker (Berlingske.dk) 

http://www.berlingske.dk/article/200801 ... 701140056/

Kun 430 børn blev i 2007 hjemtaget fra udlandet til danske adoptivforældre. Det er næsten 300 færre end i 2000.

Af Line Holm Nielsen og Bodil Jessen
Mandag den 14. januar 2008, 22:30

Markant færre barnløse får lov at opleve lykken i form af et adoptivbarn.

Kun omkring 430 børn blev hjemtaget i 2007, viser nye tal fra de to store adoptionsorganisationer, Danadopt og AC Børnehjælp. Adoptionsstatistikken viser et voldsomt fald på ganske få år. Så sent som i 2000 hentede danske par 716 børn hjem.

»Det er ganske enkelt blevet så populært i hele verden at adoptere, at der er flere om buddet. Samtidig er de lande, hvor børnene kommer fra, blevet rigere og dermed bedre til at adoptere internt,« siger Jørgen-Ulrich Raunskov, direktør i AC Børnehjælp.

Tal fra AC Børnehjælp viser, at antallet af hjemtagelser fra især Kina og Indien er styrtdykket.

Verdenssituationen med for få adoptionsfrigivne børn til alt for mange barnløse par betyder, at danske par nu skal indstille sig på at vente i helt op til fire år, fra de er godkendt af myndighederne, til de får et barn i forslag. For få år siden var ventetiden på op til to år.

»Vi er ikke sat i verden for at skaffe børn til danske barnløse, men for at hjælpe nødstedte børn. Men det er ikke rart at skulle fortælle parrene, at der kan gå tre-fire år. De forældre, der beslutter sig for at adoptere, har ofte gjort det efter mange års barnløshed, og de har tit få år tilbage, før de bliver for gamle,« siger Jørgen-Ulrich Raunskov.

Derfor opfordrer forældreforeningen Adoption & Samfund nu politikerne til at hæve aldersgrænsen for adoptivforældre. Ældste adoptivforælder må i dag højst være 40 år ældre end barnet.

Formanden for Retsudvalget, Peter Skaarup (DF), er indstillet på at justere reglerne: »Vi må kigge fordomsfrit på de muligheder, der er for at gøre systemet mere smidigt,« siger han. Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra justitsminister Lene Espersen (K).

Comments

Comments are not available for this entry.